Spray de umflat roți – este sau nu util atunci când faci pană?

Spray de umflat roți

Spray de umflat roți

În ultimul timp, circulă în rândul șoferilor spray-ul de umflat roți despre care se spune că reprezintă o soluție bună pentru momentele în care faci pană. Acest spray este de fapt o spumă de etanșare care a fost special concepută pentru a repara cauciucul. În realitate însă, reprezintă doar o soluție temporară până ajungi la prima vulcanizare.

Spray-ul de umflat roți – funcționează sau nu?

Modul de funcționare al acestui spray este destul de simplu – pui vârful pe supapa anvelopei și pulverizezi substanța în interior. În două minute, anvelopa este umplută și tu poți porni din nou la drum către destinația finală sau…către prima vulcanizare. Eficacitatea acestui spray de umflat roți nu a fost dovedită, cel puțin nu în cazul unei găuri mari în anvelopă. Șoferii susțin că eficacitatea sa depinde de gradul de deteriorare al anvelopei. Chiar și așa, nu poți circula mai mult de 5 km, fără să depășești 35 km/h după ce ai pulverizat această soluție în interiorul anvelopei. Trebuie să specifici mecanicului că l-ai folosit pentru că înainte de a repara pana, interiorul anvelopei trebuie să fie umplut și golit de trei ori pentru a fi îndepărtată substanța inflamabilă.

Sfatul nostru este să eviți astfel de produse care nu îți oferă decât o soluție temporară. Dacă ai făcut pană în cel mai nepotrivit moment, apelează la o vulcanizare auto nonstop care se va deplasa oriunde pentru a se ocupa de problemă. Vulcanizarea auto are multe avantaje în fața acestui spray de umflat roți, iar unul dintre cele mai important este chiar eficiența. Apelezi la serviciile unei astfel de vulcanizări, echipa se deplasează la locul în care te afli, pana este rezolvată, iar tu îți poți vedea de drum în continuare. Este cu atât mai util un astfel de serviciu în situația în care doar ce ai plecat la un drum lung și ai nevoie de o soluție permanentă pentru pana de cauciuc, nicidecum de una temporară.

Ce soluții ai în caz de pană de cauciuc?

Majoritatea șoferilor spun că fac pană în cel mai nepotrivit moment și în realitate astfel de situații chiar sunt des întâlnite. Faci pană în drum spre destinația de concediu, faci pană atunci când te grăbești la o ședință la lucru, faci pană în drum spre o urgență familiară – pare a fi predestinat ca mașina ta să ochească un șurub sau un cui în astfel de momente. Soluții există – poți folosi acest spray, poți folosi kitul de reparații sau poți schimba anvelopa cu roata de rezervă. Cea mai bună soluție însă rămâne tot o vulcanizare mobilă 24/7, iar cu serviciile mobile, acum este și la îndemâna tuturor. De altfel, această soluție îți garantează și rezultate de cea mai bună calitate în cel mai scurt timp. De ce să stai pe marginea drumului să te chinui să schimbi anvelopa cu pană cu cea de rezervă sau să îi dai de cap kitului de reparații când ai la dispoziție astfel de servicii? Poți apela la serviciile unei vulcanizări auto nonstop nu doar pentru o pană de cauciuc, ci pentru multe alte servicii, cum ar fi înlocuire anvelope, echilibrare roți, îndreptare jante sau chiar pornire autoturism.

Sfatul nostru este să eviți folosirea acestui spray de umflare roți pentru că nu îți aduce niciun beneficiu real. Îl poți ține în mașină pentru situații de urgență, însă chiar și atunci, spray-ul va fi doar o soluție temporară la fel ca schimbarea anvelopei sau folosirea kitului de reparații. Soluția permanentă se regăsește doar în cadrul unei vulcanizări.


Caut vulcanizare mobilă!

Vezi și

Schimbul anvelopelor – o necesitate sau un moft?

Lumea șoferilor se împarte uneori în două categorii: cei ce cred că schimbatul anvelopelor este un moft și cei ce consideră că este o necesitate. În acest articol, vom vedea care sunt argumentele celor două categorii de șoferi și care este de fapt adevărul.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button