Cum alegi corect anvelopele de camion?

Vulcanizare camioane nonstop

vulcanizare camioane nonstop

Anvelopele reprezintă o piesă esențială în buna funcționare a unui camion. Producătorii de anvelope au luat această componentă și au modelat-o pentru diferite tipuri de drumuri. Spre exemplu, există anvelope ce au fost proiectate special pentru autostrăzi sau drumuri care permit condusul cu o viteză mare constantă – aceste anvelope se remarcă printr-o rezistență bună la uzură și o eficiență semnificativă din punctul de vedere al consumului de carburant. De cealaltă parte, există și anvelope care au fost special concepute pentru drumurile regionale și terenurile accidentate.

Din ce sunt compuse anvelopele de camioane?

Anvelopele de camion sunt diferite de cele de autovehicul, compoziția lor fiind una specializată pentru a susține greutatea acestuia, dar și pentru a respecta anumite standarde, cum ar fi optimizarea consumului de carburant, aderența pe carosabilului umed și poluare fonică redusă. Fiecare componentă a anvelopei unui camion are un rol bine definit. Spre exemplu, banda de rulare oferă aderență și rezistență la rulare în orice condiții, centura de oțel crește durata de utilizare și întărește structura anvelopei, carcasa de oțel asigură un condus confortabil, cămașa interioară previne dispersarea aerului (în cazul anvelopelor fără cameră), flancurile protejează anvelopele împotriva factorilor de mediu, dar și împotriva uzurii, iar nucleul talonului și elementele sale oferă o fixare perfectă a anvelopei pe jantă.

Cum alegi corect anvelopele de camioane?

În momentul în care achiziționezi anvelope pentru camion, trebuie să ții cont de anumite caracterisici, cum ar fi tipul anvelopei, indicele de sarcină, tipul de tracțiune, indicele de viteză, indicele de randament pe carosabilul umed, indicele de poluare fonică, diametrul și dimensiunile anvelopelor. Acestea sunt caracteristicile tehnice de care trebuie să ții cont în momentul în care alegi anvelopele.

Un lucru important asupra căruia vrem să ne oprim este starea anvelopelor. Dacă în cazul autoturismelor, anvelopele de tip second hand sunt bune, în cazul camioanelor ar fi bine să te gândești de două ori înainte de a opta pentru o astfel de soluție. Îți vom explica în cele ce urmează de ce susținem acest lucru. Consumul de combustibil este în strânsă legătură cu starea anvelopelor și cu felul în care acestea sunt folosite. În funcție de anvelopele pentru care optezi, poți economisi până la 20% din carburant. Așa că, evită să conduci camionul cu anvelope uzate și evită să umbli cu încărcătură prea mare (supraîncărcarea camionului are un efect negativ asupra consumului de carburant). Știm că este ușor să te orientezi către anvelope second hand sau anvelope reșapate pentru că acestea au un preț mai mic, însă siguranța în trafic este argumentul suprem care ar trebui să te conducă către anvelopele noi, de calitate.

Vei vedea că această investiție în anvelope noi va fi amortizată cu timpul printr-o eficiență sporită în timpul condusului, prin consumul redus de carburant și prin amânarea schimbării anvelopelor cu altele în momentul uzării. Dacă optezi mereu pentru anvelope second hand pentru camion, probabil ai observat deja că le schimbi destul de des – acest lucru nu se întâmplă în cazul anvelopelor noi, deci vei economisi sume importante de bani. În plus, nici nu vei avea probleme cu anvelopele și nici nu vei avea nevoie să apelezi la o vulcanizare camioane nonstop prea curând.

Vezi și

Schimbul anvelopelor – o necesitate sau un moft?

Lumea șoferilor se împarte uneori în două categorii: cei ce cred că schimbatul anvelopelor este un moft și cei ce consideră că este o necesitate. În acest articol, vom vedea care sunt argumentele celor două categorii de șoferi și care este de fapt adevărul.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button