Vulcanizare tir

Viața de șofer de tir. 7 sfaturi care te vor ajuta să circuli în siguranță!

Vulcanizare tir

Viața șoferilor de tir este despre provocări constante. Să îți petreci majoritatea timpului pe autostradă poate fi o mare provocare chiar și pentru cei mai experimentați șoferi. Șoferii de tir sunt nevoiți să aibă grijă constant de sănătatea lor, siguranța mărfii pe care o transportă și siguranța șoferilor pe care îi întâmpină în calea lor. Fiind de o greutate mare, camioanele pot pune în pericol viața altor oameni dacă nu sunt verificate constant, așadar, indiferent de incident, dacă șoferul unui automobil mai mic mai poate risca să își continue călătoria, un șofer de tir trebuie să apeleze instant la o vulcanizare tir. Am pregătit o listă de șapte sfaturi, potrivit The Transporter, sfaturi care pot face viața șoferilor de tir mult mai ușoară, căci șoferii de tir au grijă de buna funcționare a economiei europene, iar noi trebuie să depunem efort maxim pentru a avea grijă de ei.

  1. Limita de viteză

Pentru a avea grijă de siguranța personală și a celor din jur, călătoriți la viteze egale sau chiar mai mici de 60 – 70 km/h sau limita de viteză afișată direct pe un anumit drum. Încercați să reglați mereu viteza în conformitate cu contextul și condițiile de conducere! În cazul unui incident, nu continuați drumul, încercați să apelați deodată la serviciile de vulcanizare tir.

  1. Ochelarii

Orice obiect care vă poate minimiza raza de vizibilitate trebuie înlăturat sau ales cu grijă. Dacă vorbim despre ochelari de vedere, atunci asigurați-vă că îi purtați constant dacă sunteți la volan. Însă, în cazul ochelarilor de soare, trebuie să fiți foarte atenți la tipul lentilelor și ramele acestora. Niște ochelari cu rame subțiri și lentile curbate vă vor elibera vederea periferică. De asemenea, scoateți ochelarii de soare la intrarea în tuneluri.

  1. Centura de siguranță

Purtarea centurii de siguranță este o regulă universală, valabilă pentru toată lumea, nu doar pentru șoferii de tir. Trebuie să precizăm că vorbim nu doar despre purtarea centurii, ci și funcționarea acesteia. Asigurați-vă că centura se reglează corespunzător! Dacă folosiți dormitorul camionului în timp ce alt șofer conduce, încercați să utilizați centuri de siguranță și în acest context.

  1. Zone școlare/Zone de construcție

Siguranța copiilor este o prioritate. Dacă știți că traseul dumneavoastră trece pe lângă niște instituții educaționale, să vă asigurați că veți scădea din viteză în aceste zone. Acest lucru este valabil și pentru obiectivele aflate în construcție. Respectați indicatoarele și sfaturile lucrătorilor care execută acolo lucrările! Dacă ați trecut printr-o asemenea zonă și roata mașinii a suferit vreun accident, apelați la serviciile de vulcanizare tir.

  1. Încărcare și descărcare în condiții de siguranță

Încărcarea și descărcarea mărfurilor este obiectivul esențial al afacerilor cu camioane. Vă sugerăm să vă asigurați mereu că marfa este securizată corespunzător pentru a fi încărcată sau descărcată. Nu plecați până nu vă asigurați că niciun om nu se mai află în spatele camionului sau în remorcă. Utilizați blocuri antialunecare, mai ales în sezonul rece.

  1. Regula celor șapte secunde

Luați în considerare regula celor șapte secunde pentru a păstra distanța minimă dintre tir și un alt vehicul sau obiect. Nu uitați să lăsați spațiu suplimentar dacă condițiile meteorologice sunt mai dificile decât de obicei.

  1. Trei puncte de contact

Fiecare șofer de tir trebuie să se asigure că are constant trei puncte de contact cu camionul său, ambele mâini și un picior trebuie să fie conectate mereu cu echipamentul dumneavoastră. Acest obicei poate preveni alunecările și căderile. Dacă ați ajuns într-o situație riscantă, apelați la vulcanizare  sau vulcanizare mobilă camioane.

Vezi și

Schimbul anvelopelor – o necesitate sau un moft?

Lumea șoferilor se împarte uneori în două categorii: cei ce cred că schimbatul anvelopelor este un moft și cei ce consideră că este o necesitate. În acest articol, vom vedea care sunt argumentele celor două categorii de șoferi și care este de fapt adevărul.

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button